Aprašymas
Andrėja Čiučis (Andrea Ciucci) ir Paulas Sartor (Paolo Sartor) yra Milano vyskupijos kunigai. Jie mėgsta gaminti tiek sau, tiek ir draugams (ypač pirmasis) ir valgyti (ypač antrasis). Šioje knygoje jie įgyvendino savo idėją atgaivinti Šventajame Rašte randamus receptus ir pateikti juos skaitytojams atnaujintus, lydimus Šventojo Rašto istorijų bei žinių apie tų laikų žydų kultūrą. Tai suteikia progą į maisto gaminimą pažvelgti iš istorinės, etinės ir netgi iš eschatologinės perspektyvos.
Ši knyga – tai neįprastas būdas įsigilinti į Šventąjį Raštą ir konkrečiai jį patirti mėginant kiek galima labiau atkurti tą atmosferą bei kultūrinę aplinką, kurios glūdi mūsų istorijos ištakose.
Biblijoje galima rasti ir tam tikrą krikščionių tikėjimo Patriarchų meniu. Šioje knygoje pateikiami šešiasdešimt receptų pristato Šventajame Rašte perduodamas kulinarines tradicijas.
Kai kurie patiekalai yra tiksliai perrašyti iš Biblijos, kiti joje yra tik bendrais bruožais paminimi, o dar kiti be abejonės priklauso senovės Artimųjų Rytų kulinariniam paveldui. Bibliniai receptai pristatomi kaip galima autentiškiau tiek produktų pasirinkimo, tiek ir gaminimo būdų prasme.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.